Refinant els deepfakes



Bringing them back to life!


Hola,

El vídeo de l'inici és un treball de Kunal Gehlot que a la xarxa apareix com ZackCodesAI. De les 9 imatges hipnotitzants la de el centre el que la pròpia plataforma Tik Tok ha afirmat que és el seu vídeo més viral d'aquest 2020. No hi ha mes del que veieu, una noia fent ganyotes mentre sona un banjo. El que el tal ZackCodesAI ha fet és mitjançant IA (Intel·ligència Artificial) fer que les altres 8 cares realitzin les mateixes ganyotes que la noia. De Van Gogh, la Mona Lisa i Shakespeare només tenim quadres. D'Abraham Lincoln només tenim alguna foto i de la resta, tot i que antics, tenim algun vídeo. Així que de fet la IA està donant vida tant a gent que podem veure en vídeos com a qualsevol altre tipus de suport. Li està donant vida a quadres i que es moguin com ens de la gana.
Això és la potència del que anomenem avui dia deepfakes. Un deepfake és aconseguir que a través d'una IA que una imatge, encara que aquesta sigui fixa, es mogui com nosaltres vulguem, preferiblement copiant un model real, la qual cosa el dota de molta realisme.
Quan només es dota de moviment per mitjans digitals correm el perill del que anomenem la vall inquietant (AriO va fer un genial vídeo explicant això) i ens acaba repel·lint. A causa d'això tenim el vídeo de al final, on Shamook revisa les escenes de Rogue one: Una història de Star Wars on van donar vida digital a el mort Peter Cushing i va quedar una mica ... Així Shamook ens demostra com hagués quedat si haguessin utilitzat la tècnica deepfake amb Cushing, en lloc de la digitalització de sol el seu rostre.
La tècnica del deepfake cada vegada està mes perfeccionat i cada vegada té millors resultats, des que fa anys salt a la fama mentre després de dies de processament posaven la cara d'una actriu famosa al cos (i vídeo) d'una actriu porno. Així que llevat que ja no podràs creure res del que surti en un vídeo, sembla que el cinema cada vegada té més a prop que els personatges siguin més semblants als com els imagina el creador de la història que a l'actor que l'interpreta i sense problemes de semblant si cal mostrar figures històriques, ja que de fet seran elles les que vegem.



Deepfaking Tarkin & Leia in Rogue One: A Star Wars Story [4K]

Comentaris

Entrades populars