Un dia amb Ralph Fiennes

Hola,

Avui fa 58 anys Ralph Fiennes, un d'aquells actors que no saps perquè encara no te un parell d'Oscars. Va aparèixer discretament a l'any 1991, tot i que no trigaria en fer-se mundialment famós gracies a Spielberg per ser l'odiat cap del camp de concentració de la pel.lícula La llista de Schindler i tres anys mes tard es va convertir en un dels mes grans icones de les mes grans histories d'amor amb El pacient anglès. Va passar per la ciència ficció, feia de tipus mes dolent que el mite Hannibal Lecter a El drac vermell i ha posat el seu nom en dues de les sagas mes grans del cinema britànic i mundial. Aquests son set pel.lícules per no seguir-li la pista:
-La llista de Schindler (1963), Schindler's list, dirigida per Steven Spielberg i amb Liam Neeson, Ralph Fiennes o Ben Kingsley en el repartiment. Se'ns explica la historia real d'Oskar Schindler, empresari alemany dels anys 40, qui després de veure l'atrocitat dels nazis decideix fer servir la seva bona relació amb ells per salvar tants jueus com pugui. Aquí Fiennes es el despiadat cap del camp de concentració, Amon Goeth, i un dels dolents mes famosos de la historia del cinema.
-Dies estranys (1995), Strange days, dirigida per Kathryn Bigelow i amb Ralph Fiennes, Angela Bassett, Juliette Lewis, Tom Sizemore o Vincent D'Onofrio en el repartiment. Estem a punt del canvi de segle i Lenny Nero (Fiennes) ha estat expulsat de la policia i es dedica a vendre en els baixos fons un aparell que et fica en la vivencies d'altres.
-El pacient anglès (1996), The english patient, dirigida per Anthony Minghella i amb Ralph Fiennes, Kristin Scott Thomas, Juliette Binoche, Willem Dafoe o Colin Firth en el repartiment. Al final de la Segona Guerra Mundial un home (Feinnes) mal ferit, desfigurat i a prop de la mort viatge amb un comboi mèdic per Itàlia. Està identificat simplement com a pacient anglès i anirem descobrint que li va passar i que te a veure amb amb compte hongarès László Almásy.
-El jardiner constant (2005), The constant gardener, dirigida per Fernando Meirelles i amb Ralph Fiennes, Rachel Weisz, Bill Nighy o Danny Huston en el repartiment. Un diplomàtic anglès (Feinnes) intenta investigar l'assassinat de la seva dona morta en estranyes circumstàncies.
-La saga de Harry Potter (Les pel.lícules entre 2005-2011), dirigides per Mike Newell (1) i David Yates (3) i amb Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Brendan Gleeson, Gary Oldman, David Thewlis, Maggie Smith,..... Fiennes encarna a un dels altres dolents mes famosos de la historia del cinema: Tom Riddle, aquell que no es pot anomenar, Lord Voldemort. Tot i que el personatge està present en les vuit pel.lícules inicials de la saga, Fiennes només hi es físicament en quatre de les últimes cinc: Harry Potter i el calze de foc (2005), Harry Potter i l'ordre del Fènix (2007), Harry Potter i les reliquies de la mort - Part 1 (2010) i Harry Potter i les reliquies de la mort - Part 2 (2011).
-La saga de James Bond (2012-), Fiennes encarna al cap del MI6 a qui tothom coneix per M, dirigides per Sam Mendes i amb Daniel Craig, Christoph Waltz, Léa Seydoux, Javier Bardem..... De moment la participació de Feinnes es en les pel.licules Skyfall (2012) i Spectre (2015) i la encara no estrenada Sense temps per morir.
-El gran hotel Budapest (2014), The grand Budapest hotel, dirigida per Wes Anderson i amb Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Harvey Keitel, Jude Law, Bill Murray, Edward Norton, Saoirse Ronan, Léa Seydoux, Tilda Swinton o Tom Wilkinson en el repartiment. L'organització i la vida del gran hotel Budapest depèn d'en Gustave (Fiennes) qui ensenyarà a un jove conserge com s'ha de portar un hotel com aquell.


Comentaris

Entrades populars