Us convido a formar part de la solució

Hola,

Em dic Greta Thumberg i us convido a formar part de la solució.
Fa cinc anys, els líders mundials van signar l’acord de París i van prometre mantenir l'augment de la temperatura mitjana mundial fins a molt per sota dels 2 graus centígrads i perseguir 1,5 graus per salvaguardar les condicions de vida futures.
Des de llavors han passat moltes coses però l'acció necessària encara no està a la vista. La bretxa entre el que hem de fer i el que realment s'està fent augmenta en el moment en què encara accelerem en la direcció equivocada.
Els cinc anys posteriors a l'acord de París han estat els cinc anys més calorosos mai registrats i durant aquest temps el món també ha emès més de 200 gigatones de CO2
S'estan prenent compromisos, s'estan establint objectius hipotètics llunyans i s'estan pronunciant grans discursos però quan es tracta de l'acció immediata que necessitem, encara estem en un estat de negació completa, ja que perdem el temps creant noves llacunes amb paraules buides i comptabilitat creativa.
Si llegiu la millor ciència disponible actual, us adonareu que la crisi climàtica i ecològica no es pot vendre sense un canvi de sistema, això ja no és una opinió que és un fet.
La crisi climàtica és només una part d'una crisi de sostenibilitat més gran, durant massa temps ens hem distanciat de la natura maltractant el planeta, la nostra única casa, vivint com si no hi hagués demà.
A la taxa d'emissions actual, els nostres pressupostos restants de CO2 per 1,5 graus desapareixeran completament en un termini de set anys, tot i això tindrem l'oportunitat de complir els nostres objectius 2030 o 2050
Però us dic que hi ha esperança perquè la gent encara no ha pres consciència. No podem resoldre una crisi sense tractar-la com una crisi, ni podem tractar alguna cosa com una crisi si no entenem l'emergència, així que fem d'aquesta la nostra principal prioritat. Unim-nos i difonguem la consciència un cop siguem conscients, llavors podem actuar i vindrà el canvi.
Aquesta és la solució, nosaltres som l’esperança, nosaltres la gent.



Greta Thunberg dismisses 'empty words' in new climate crisis appeal

Comentaris

Entrades populars