S'ha sentit el crac

Hola,

Aquest cap de setmana a Espanya s'estan donant dues crisis a el mateix temps, d'una banda la pandèmia del COVID-19 i per l'altra la crisi climàtica, i com podeu veure la gent està tan fins als nassos de tot que ja s'ho pren amb humor.
La península està sota la influència d'una tempesta a la qual han anomenat Filomena, que ha provocat un descens gran de les temperatures i nevades, en algunes zones de fins a 60 centímetres, que han durat més de 24 hores ininterrompudes. En tota la península? No. Mireu el mapa i veureu que els que estem a la costa mediterrània el temporal no ha aconseguit fer que nevi. Tenim fred, temperatures molt per sota del que és normal. Pluja molt freqüent, però res de neu, ni encara que a pocs quilòmetres d'aquí sigui impossible circular per culpa d'ella.
Això hauria de preocupar-nos. Com diuen en una famosa pel·lícula "No em fa por l'home que vol deu caps nuclears, em terroritza l'home que només vol un". No ha de preocupar el perquè ha nevat tan a lo bèstia, que també, sinó el perquè a pocs quilòmetres de grans acumulacions de neu no hem passat de la pluja. El com ha succeït és clar, la resposta que ningú s'atreveix a esmentar és el perquè.
Hem trencat el clima, segurament aquesta raó estigui indirectament també darrere del COVID-19, però o ho arreglem ja o sortirem de la pandèmia i viurem en un món on un dia et ffregiràs de calor i a la setmana següent podràs fer ninots de neu . Espero que vosaltres també hàgeu sentit el crac.

Autor: @ariannaostos

Comentaris

Entrades populars