Simple postureig

Hola,

El famós Rubius fa dies que parlen d'ell a la xarxa perquè ha decidit canviar el seu domicili fiscal a Andorra. Pel que expliquen davant la mateixa quantitat de diners tributada que a Espanya hi pagarà menys impostos. Fins aquí res que no hagin fet abans altres famosos d'internet espanyols, o Montserrat Caballé, Arantxa Sánchez Vicario, la baronessa Thyssen, el seu fill Borja Thyssen,... si no recordo malament Fernando Alonso va tributar durant anys a Suïssa, com ho fan Dani Pedrosa o Jorge Lorenzo. O casos com els de Cristiano Ronaldo, els molts anys que va viure a Espanya, o Lionel Messi on els seus assessors financers fan el que diuen enginyeria fiscal.
Il·legal no és, fins i tot quan fan això de l'enginyeria fiscal, el que al carrer li diuen tripijoc, es fa seguint les lleis. Potser penses que gent com aquests són insolidaris i tinguis raó, però algú que es guanya la vida a internet no ha de viure en un lloc determinat. Jugadors de futbol estan al país de torn només de pas. Esportistes d'elit que avui estan competint a Singapur, demà estan a Buenos Aires, realment on viuen? A l'igual que els rics i famosos sense ofici ni benefici i amb moltes propietats en molts països, on viuen? Perquè tributes on vius que és on se suposa que produeixes, que és una idea molt del segle XIX i XX i obsoleta amb qui pot treballar deslocalizadament gràcies a la globalització.
Anem a suposar que gent que creus que hauria de tributar a Espanya i ho fa fora. De la part legal o il·legal Hacienda ja s'encarregarà, a nosaltres, si tan ofesos estem, el que ens queda és no contribuir al seu negoci. Et sembla malament això del Rubius? Perfecte, no vegis les seves emissions. Et sembla malament això de la baronessa Thyssen i el seu fill? Doncs no compris revistes, no vegis programes televisius on apareguin, ni acudeixis als seus museus. Et sembla malament el de Messi? No siguis soci de Barça, ni vegis partits de la Liga, ni compris productes de marques que publicita com Adidas, o que indirectament li paguen el sou com Nike. Vols que el Rei, sigui qui sigui, deixi de robar-te? República.
Si alguna cosa no t'agrada no ho financis però el de esquinçar-se les vestidures i mes en xarxes, és pur postureig.




Comentaris

Entrades populars