Tu decideixes

Hola,

Amb la forta nevada que es va produir fa uns dies en tota la península, excepte a la costa mediterrània, he tornat a sentir tímidament com es revifava el tema de si era culpa de la crisi climàtica. I com sempre hi ha qui surt a defensar que els humans no tenim res a veure en això, al que solen afegir que la famosa nena sueca que lluita perquè es produeixin canvis al respecte és el mal. Perquè no quedin dubtes, la desmesurada nevada a la península Ibèrica i ni una gota de pluja a la costa mediterrània de la mateixa al mateix temps és conseqüència de la crisi climàtica, però vaig a plantejar una vegada mes les opcions que tenim per si algú dubte que cal fer. Són postures dos:
-La crisi climàtica no existeix o existeix i és natural.
-La crisi climàtica és real.
I davant d'aquesta dues opcions podem fer dues coses:
-Deixar de generar les substàncies que diuen que provoquen la crisi climàtica.
-Seguir generant aquestes substàncies
Així ens surten quatre combinacions per al futur:
-La crisi climàtica no existeix o existeix i és natural i seguim emetent les substàncies que diuen provoquen la crisi climàtica. Provoquin o no la crisi el que si sabem és que aquestes substàncies ens causen danys als humans, així que seguiran havent-hi grans nevades i dies extremadament calorosos mentre fotem el nostre cos amb substàncies que no ens convenen.
-La crisi climàtica no existeix o existeix i és natural i deixem d'emetre les substàncies que diuen provoquen la crisi climàtica. Ens haurem de fotre amb el nou clima però la nostra salut personal millorarà.
-La crisi climàtica és real i seguim emetent les substàncies que diuen provoquen la crisi climàtica. Acabarem amb canvis bruscs de clima i mala salut que vam poder evitar però no ho vam fer.
-La crisi climàtica és real i deixem d'emetre les substàncies que diuen provoquen la crisi climàtica. El clima millorarà a l'igual que la nostra salut.
Això es resumeixen en: Si deixem d'emetre les substàncies, si canviem el com generem molts dels nostres residus actualment, sigui o no real la crisi climàtica nostra salut millorarà.
I si per algun casual algú esgrimeix que hi ha una raó econòmica darrere per dir que hi ha crisi climàtica, simplement cal recordar que potser sigui així però que segur hi ha interessos econòmics per a l'opció contraria i amb aquesta estem segurs que la nostra salut es ressent. Què es perdran llocs de treball? Sí, és clar, com amb la crisi que vindrà darrere del COVID-19, com la crisi que vindrà darrere de la revolució robòtica, com els que ja s'estan produint per la crisi migratòria, per la superpoblació,... I recordeu que si tot rebenta, els de dalt, viuran feliços en els seus búnquer i nosaltres estarem morts.
Hem forçat massa la màquina en molts aspectes per aconseguir els avanços que tenim ara mateix però no és menys cert que aquests excessos ens estan fent mal. Bé pel que va inventar el motor d'explosió i va fer que els mitjans de transport avancessin, però ara cal fer que aquests es moguin amb combustible que no sigui fòssil. Bé per qui va creá les xarxes socials però si Facebook, Google, Microsoft i els altres han de traslladar les seves granges de servidors a zones àrtiques, crec que és el moment de trobar una manera alternativa de refrigerar els servidors. Bé per la indústria que ens ha fet avançar tant en els últims 100 anys però ara totes juntes produeixen tanta contaminació a l'aire que és el moment d'emetre menys mals fums.
Tu decideixes.
"Y es que gota sobre gota somos olas , que hacen mares , gotas diferentes pero gotas , todas iguales" Macaco - Somos una marea de gente.

Comentaris

Entrades populars