Per sort no existeix la màquina del temps

Hola,

Ahir us explicava la mort de Buddy Holly i molts avui en dia consideren que de no haver mort en aquest accident aeri ara estaria considerat un dels més grans genis de la música popular moderna. O potser no. Jimi Hendrix va morir als 27 anys, amb només tres discos genials. Qui ens assegura que hagués mantingut el nivell en els següents?
No és una simple teoria. Coetani a Hendrix és Eric Clapton. Considerat un dels millors guitarristes de tots els temps, durant una època el vam considerar déu, avui dia segueix sent igual de bo al que cal sumar-li tota la seva experiència, i dubto que cap noi sàpiga qui és l'avi Eric. Bob Dylan potser és dels pocs artistes que va canviar el món amb la seva música, segueix fent música, li han donat un Nobel, però rarament sents parlar d'ell. Fa uns dies moria Phil Spector, el millor productor de tots els temps, que va viure prou com per matar algú i morir oblidat a la presó per culpa del COVID-19. A altres la mort els va bé, la mateixa Janis Joplin ha estat mes reconeguda després de la seva mort que en vida. De no haver-se separat The beatles avui no tindríem el tema Imagine, ni Hope a deliverance o My sweet Lord. Sense la mort de Kurt Cobain i la dissolució de Nirvana, avui no tindríem als Foo fighters.
M'he centrat en la música, però és aplicable a la pintura, el cinema, la literatura, .... a qualsevol aspecte de la vida, fins i tot a les nostres. De no haver-me deixat tirat aquella tia. De no haver entrat en aquell bar. Si només hagués tingut un fill. Si hagués tingut fills. Si no m'hagués anat d'aquella feina. Si el meu cap no fos un fill de mil mares... La vida té la gràcia que no pots tornar enrere i canviar el passat, que això fa que estiguem aquí i ara. Hi ha una pregunta filosòfica que diu, si poguessis viatjar al passat i matar a Hitler, ho faries?. La resposta sense pensar hauria de ser no. Aquest temps en el passat hauries de utilitzar-lo per aprendre de fer perquè no hi hagi nous monstres en el nostre futur, però el matar Hitler podria portar un altre monstre major o potser porta tan bon futur que tu no neixes. Fer judicis que hagués estat sempre és ciència ficció.


Comentaris

Entrades populars