Punk ximplet

Hola,

Amb aquest vídeo anomenat Epilogue el duo francès Daft punk sembla donar per tancada la seva trajectòria. De fet veient el vídeo es pot entendre que només un d'ells ho deixa, però sigui com sigui sembla un abans i un després. Guy-Manuel de Homem-Christo (1974) i Thomas Bangalter (1975) es van conèixer el 1987 i el 1992 van decidir formar grup per realitzar música sota el nom de Darling, i en una revista musical els van definir com "a bunch of daft punk", una cosa així com una banda de punk ximplet. però els va agradar lo de Daft punk. El seu primer senzill, ja com Daft punk, va ser The new wave de 1993 i el seu primer gran èxit va ser el seu segon senzill Da funk de 1995, però el seu primer àlbum no va sortir fins al 1996. De fet només tenen quatre àlbums: Homework (1997), Discovery (2001), Human after all (2005) i Random access memories (2013).
Del seu primer àlbum Homework (1997) els temes mes populars són Da funk i Around the world. Quatre anys van trigar a treure el seu segon àlbum, Discovery, en el qual s'inclouen temes tan populars com One more time, Digital love o Harder, better, faster, stronger en els vídeo-clips dels quals comptaven amb les animacions de mangaka Leiji Matsumoto amb estètica molt inspirat en la sèrie de el Capità Harlock. Quatre anys més tard apareix el seu tercer àlbum, Human after all, amb temes populars com Technotronic o Robot rock. I cal fer un salt de vuit anys per trobar el seu últim àlbum, Random access memories, que inclou el famosíssim tema al costat de Pharrell Williams anomenat Get lucky.
No és que entre 1993 i 2021 només s'hagin ajuntat per treballar quatre vegades, enmig tenim dos àlbums en directe Daftendirektour (1997) i Alive 2007 (2007), i la banda sonora de Tron: Legacy (2010). També els podem trobar en col·laboracions amb Neil Rodgers, Pharell Williams, The Weeknd, Giorgio Moroder o Julian Casablancas. No se que deu influir tant a França perquè des de fa dècades estiguin entestats a fer himnes en els quals cap dels instruments orgànics clàssics estiguin inclosos, però el duo Daft punk, enfundats eternament en els seus cascos, ja han deixat la seva empremta en la música electrònica. Sempre han estat molt gelosos del tema de drets d'autor a Youtube, així que poc material seu en directe, fins i tot vídeo-clips, es pot trobar que no sigui el de sempre, així que us deixo una llista que no és meva, per si voleu descobrir-los .








Comentaris

Entrades populars