Enxaineta in the stars

Hola,

Si mires ara mateix a les estrelles podràs veure una Enxaneta. No, de debò, des del Govern de la Generalitat s'ha finançat la construcció i enviament a l'espai d'un nano satèl·lit que promet que millorarà la xarxa 5G a Catalunya i que ha estat llançat avui a l'espai.
En essència el projecte està molt bé i seria cosa d'aplaudiment, de reconeixement de l'enginy i de el bon saber fer, si no fos perquè veus la merda política per tot arreu. Des del nom Enxaneta, perquè és un terme molt català però difícilment pronunciable per als castellanoparlants. El que alguns mitjans parlin de tecnologia espanyola, altres de tecnologia catalana i es llanci des d'un cosmòdrom rus a Kazakhstan. El que ens ventem de comunicació 5G però els seus receptors terrestres no estiguin encara a punt. Que mirin abans el on el van parir que el que han fet els científics.
Ningú a la península Ibèrica seria capaç d'alegrar d'un èxit científic que no hagués fet ells mateixos, com tampoc ningú pot evitar restregar-li per la cara als altres si ho han fet. Però bé, hi ha un enginy, d'aquí sobrevolant els nostres caps i ens ajudarà en un futur a les comunicacions.

Comentaris

Entrades populars