La nova onada

Hola,

El cap de setmana van emetre per televisió una entrevista de Jordi Évole a Ibai Llanos. Si només et sona un dels dos noms és que estàs en un dels extrems de la teva relació amb la tecnologia, si et sonen els dos estàs a mig camí. Évole 47 anys, periodista, famós per les seves grans entrevistes, sol estar mes al cap dels que tenen poc contacte amb les nous mitjans de comunicació. Ibai 25 anys, es defineix com streamer (cal començar a buscar noms), famós per les seves retransmissions a la xarxa, gairebé des de qualsevol plataforma i temàtica.
Al mirar-se l'entrevista, en fred, treus la conclusió que el nou salt generacional és ara. Rockers, hippies, punks, nerds, grunge, emos, ... i ara li toca als que el seu món gira a formats digitals. Res de veure pel·lícules al cinema, res de veure un únic capítol de la sèrie per setmana a la tele a tal hora tal dia, res d'esperar que surti el diari demà per llegir la crònica de el partit, ... Tot l'accés a la informació i l'entreteniment s'ha descentralitzat, tant en on, com i quan veure-ho. Així han de néixer nous entesos que et tinguin al dia del que passa, i com tot és tan nou aquest guru té 25 anys. Tota aquesta descentralització fa que l'espectre a què pot arribar és molt més ampli. És igual si estàs a Saragossa o a Buenos Aires, si és de dia o de nit, fins i tot si el veus dies més tard i això amplia la gent a la qual arriba. Igual que si penses que estan tot el dia enganxats a el mòbil, la tele ha mort i queda sol per veure el contingut en gran, però si hi ha pressa, i aquesta nova generació no sap esperar, es veu en el mòbil, la consola, l'ordinador o qualsevol punt amb connexió a la xarxa.
I sí, sortiran aquells que diguin que aquests nous xavals cobren massa per res, no com Messi, Ronaldo i companyia, oi?. Així que conve saber que és YouTube, Twitch, ... que és un youtuber, un Vlogger, un streamer, un divulgador, un podcaster, ... si no es desitja desconnectar de la realitat. Convé saber que allà també està ple de idiotes, així que si topes amb un segueix buscant.



Comentaris

Entrades populars