Metallica

Hola,

Aquesta setmana s'han complert 35 anys de l'aparició de l'àlbum Master of puppets de la banda nord-americana Metallica, sens dubte un dels àlbums importants en la cultura popular moderna. Així que aquesta és una bona excusa per donar uns passos d'iniciació a la discografia d'aquesta banda formada a Los Angeles, Estats Units, el 1981, en la qual amb el pas el temps encara aguanten membres fundadors com James Hetfield (veu i guitarra), Lars Ulrich (bateria) o Kirk Hammett (guitarra) una mica més tard, i per la qual ha passat altres noms populars com Dave Mustaine (guitarra), Ron McGovney (baix), Cliff Burton (baix), Jason Newsted (baix) o Robert Trujillo (baix actual). Deu àlbums d'estudi, fins al moment, que van del Kill 'em all de 1983 fins al Hardwired... to self-destruct de 2016.
For whom the bell tolls, o per qui toquen les campanes? com el títol de el llibre de Hemingway sobre la Guerra Civil espanyola, pertany al seu segon àlbum Ride the lightning de 1984. L'actuació és dels seus inicis. Creeping death és de el mateix àlbum i l'actuació és a Seattle, Estats Units, el 1989. One és un tema del seu quart àlbum ...And justice for all de 1988. L'actuació com l'anterior és a Seattle, Estats Units, el 1989. Enter sandman és un tema que pertany al seu cinquè àlbum, el conegut com black àlbum, de 1991. L'actuació és d'aquest mateix any a Moscou, en fase de convertir-se de la Unió soviètica a Rússia, on podem sentir com intro la composició d'Ennio Morricone per a un dels spagghetti western de Sergio Leone. The unforgiven pertany també al cinquè àlbum, i amb el temps ha format part d'una trilogia de temes. L'actuació és a San Diego, Estats Units, el 1992.
El tema Battery pertany al seu tercer àlbum, Master of puppets de 1986 i que acaba de complir 35 anys de la publicació. L'actuació és al festival de Woodstock de 1999. Del seu quart àlbum és Blackened, el qual els veiem interpretar l'últim dia de segle XX a Detroit, Estats Units. The memory remains pertany al seu setè àlbum anomenat Reload de 1997. L'actuació és a Ciutat de Mèxic, Mèxic, el 2009. Del seu segon àlbum també és el tema Fade to black, el qual els veiem interpretar a Lincoln, Estats Units, en 2018. Nothing else matters pertany al seu cinquè àlbum, i aquí els veiem de nou a Moscou, ara si ja Rússia, en 2019. Master of puppets és el tema que dóna nom a l'àlbum que acaba de complir els 35 anys, i el que aquí veiem interpretar a Manchester, Anglaterra, en 2019.



Comentaris

Entrades populars