Companys d'armes

Hola,

El passat dia 13 de maig es complien 36 anys de l'aparició del penúltim àlbum d'estudi dels Dire straits: Brtohers in arms. Aquest que era el seu cinquè àlbum te l'honor de ser un dels primers àlbums en CD que van aparèixer al món en tota la historia, tot i que el podies comprar també tant en vinil com en casete. Per aquest àlbum la banda estava formada per Mark Knopfler (veu i guitarra), John Illsley (baix i veus), Terry Williams (bateria), Alan Clark (piano and teclats), Guy Fletcher (teclats i veus), que era el noi nou de la banda, i Omar Hakim (bateria). En el àlbum podem sentir a mes músics on el mes destacat i famós es Sting en el tema Money for nothing, tema que la MTV a Europa va fer servir per inaugurar el seu canal.
L'àlbum comença amb el tema So far away, que va ser el primer single, aquí els veiem a Londres, Anglaterra, al 1985. Tres dies mes tard, en el mateix escenari, es va celebrar el famós Live aid, i aquí van tornar a tocar els Dire straits, just avanç de Queen. Els que hageu vist la pel·lícula Bohemian rhapsody, ells eren la banda que es creuen amb Freddie Mercury al pujar a l'escenari. Aquí van cantar el segon tema del àlbum, Money for nothing, que va ser el segon single, amb la participació de Sting. Walk of life va ser el quant single de la banda i la tercera pista de l'àlbum. Aquí els veiem en la gira del seu últim àlbum, segurament al 1992. Your lastest trick va ser el cinquè i últim single de l'àlbum i l'actuació com l'anterior pertany a la gira del seu últim àlbum. Tornem al 1985, al mateix concert de Londres del primer tema per escoltar Why worry, cinquena pista de l'àlbum i en la que si tenies casette o vinil, al acabar li havies de fer la volta.
La segona cara començava amb Ride across de river, la sisena pista. L'actuació es a Sidney al 1986. Tornem al concert del 1985 a Londres per escoltar la setena pista The man's too strong. No hi ha actuació per el vuitè tall que és One world. L'àlbum acaba amb el tema que li dona nom, Brothers in arms. Tercer single de l'àlbum. L'actuació correspon a la gira del seu últim àlbum.
Al setembre farà 30 anys que no escoltem res nou de la banda, i que oficialment es va dissoldre fa 26 anys, i fa poc mes d'un any Mark Knopfler va anunciar que mai mes tornaria a pujar a un escenari, així que aquestes actuacions son oficialment historia de la música popular moderna.


Comentaris

Entrades populars