El que et vaig explicar mentre et feies la dormida

Hola,

Lo que te conté mientras te hacías la dormida, tercer àlbum del grup donostiarra La oreja de Van Gogh,ha fet 18 anys. Tota una oda a el so mes popular sense complexos, amb un munt de temes per poder cantar plena veu en un concert, a la dutxa o en un karaoke. La formació d'aquesta banda que ara complirà 25 anys de vida no ha variat gaire. Xabi als teclats i component, Pablo a la guitarra i component, Álvaro a el baix i Haritz a la bateria. En la veu des del 2008 fins avui Leire i des dels inicis fins que en el 2008 abandonés la banda Amaia, qui també componia.
Així que en aquest tercer àlbum de l'any 2003 Amaia encara li posava veu als temes. L'àlbum comença amb Puedes contar conmigo, compost per Amaia, i primer single. L'actuació és de l'any 2005 a Viña del mar, Xile. El segon tema és 20 de enero, compost per Amaia i Xabi, i segon single. La data fa referència a el dia de les festes grans de Sant Sebastià. L'actuació és en rigorós playback per a la televisió. Rosas és el tercer tema i tercer single, compost també per Xabi i Amaia. L'actuació torna a ser a Viña del Mar, però aquesta vegada el 2007. Deseos de cosas imposibles, quart tema i quart single, potser sigui dels temes tocat de mes maneres diferents per la banda en directe. Compost per Xabi i el podem veure en alguna de les múltiples ciutats que van recórrer amb la gira del disc a partir d'aquest 2003. El cinquè tema és Geografía, també compost per Xabi, i que va ser sisè single. L'actuació és a Viña del Mar en el 2007. Un mundo mejor és el sisè tall de l'àlbum, en aquest cas l'actuació és a Viña del Mar en el 2005. Tú y yo és el setè tema de l'àlbum, de què no he trobat actuació.
La segona meitat de l'àlbum començava amb La esperanza debida. El novè tall és Vestido azul, i que va ser el cinquè single. Adiós és el desè tall i la curiositat és que en directe començava amb un enregistrament d'ells al local d'assaig. Les actuacions d'aquests tres últims temes corresponen a la gira de l'any 2003. Perdóname, és l'onzè tema, i l'actuació de la gira del 2006. Dels següents ja no hi ha actuacions. La paz de tus ojos es el tall dotze. El tretze és Nadie como tú i està compost només per Amaia i el següent, Historia de un sueño, està compost només per Xabi. L'últim tema és Bonustrack, compost per Pablo i que va ser el vuitè i últim single, que va sortir com a tal el 2005, dos anys més tard que l'àlbum.
Tots els temes estan compostos a tres mans per Amaia, Xabi i Pablo, excepte els que diu alguna cosa diferent.


Comentaris

Entrades populars