El sense sentit

Hola,

El gràfic que veieu a sota és el nombre de casos positius de COVID, separats per setmana, a la meva ciutat. Anem a creure'ns que les dades són veritat o al menys acceptar que són els oficials. Estan dividits per setmanes i la setmana de el 3 a el 9 de maig (última barra) els casos van ser 257. És veritat que 257 és un dels punts més baixos de les últimes setmanes, i és fantàstic, però és només un cas més que les primeres setmanes de desembre i si recordeu el que ens deien en aquell moment, és que la situació estava malament, molt malament, i que empitjoraria per les festes nadalenques. Estem millor que fa unes setmanes? Sí Estem bé? No. Llavors a què ve treure l'estat d'alarma ?.
La respostes són dos, jo tinc clara la meva opció però decidiu vosaltres. Una opció és que fa unes setmanes o uns mesos, quan amb xifres idèntiques teníem estat d'alarma, estaven exagerant i que això de prohibir sortir de nit, el tancar bars, restaurants i locals d'oci, el tancar gimnasos, teatres, estadis,...  no servia de res. Que ens han fet guanyar por i perdre temps i diners sense resultats evidents en la salut. La segona opció és que no sàpiguen solucionar les demandes de la gent, que vegin que cada vegada hi ha mes negocis tancats, mes fam, mes crisi i mes atur, i han pensat en treure la llei que, en part, forçava aquests casos i així quan algú es queixi diran que ja es pot fer de tot, que ara és el teu problema, encara que això suposi un alt risc per a la salut de la gent. Davant això últim ho fien tot a les vacunes i a la responsabilitat de les persones, així i si els números d'infectats pugen, la culpa serà teva, perquè ells ja t'han dit que tot està bé, i estan en possessió de la veritat. Un win win en tota regla per als governants, encara que és curiós que cal fer-li cas a la ciència només quan a ells els interessa. Vacunes sí, estat d'alarma no.
Sigui com sigui pinta que els casos es tornaran a disparar. En ciutats com la meva on la densitat de població és molt molt alta i que diàriament es mobilitza gairebé tota la població fora de la ciutat, el més fàcil que passi és una alta transmissió entre persones a l'estar en ella i que exportaran sense problemes diàriament. En canvi els números oficials baixaran. Ja sabeu allò de l'estadística, si el teu et menges dos pollastres i jo cap, l'estadística diu que cada un ens hem menjat un. I si ni així convencen sempre queda allò de que la culpa és teva o que l'àvia fuma.


Comentaris

Entrades populars