La cançó més bonica

Hola,

Quantes cançons parlen de la pròpia música i la professió de fer-les? No són poques i moltes vegades ens passen desapercebudes. Són cants a favor d'aquesta activitat que sembla que ens acompanya els humans des que som humans. Aquí hi ha un grapat d'elles.
"Yo quería escribir la canción mas hermosa del mundo" és el que ens diu Joaquín Sabina en la lletra de La canción mas hermosa del mundo que pertany al seu àlbum de 2002, Dímelo en la calle. La oreja de Van Gogh, va escriure en el tema La playa, que és el resultat de "Te voy a escribir la canción más bonita del mundo. Voy a capturar nuestra historia en tan solo un segundo." que diu la seva lletra. El tema és de l'àlbum El viaje de Copperpot de l'any 2000. L'actuació és a Mèxic per als concerts Primera fila, en el 2013, al costat de Leonel García. Nach defineix la música com El idioma de los dioses i ens explica com és la vida d'un compositor. Tema que pertany al seu àlbum Mejor que el silencio del 2011. Bravo por la música, dóna nom a el tema i a l'àlbum de 1982 de Juan Pardo, poc mes que afegir. L'actuació és per a la televisió en 1982. American pie és el tema de la música, en ella parla de la passió despertada en un xaval el dia que la música va morir. "Fa molt de temps, encara recordo com aquesta música em feia somriure. I sabia que tenia una oportunitat. Que podia fer ballar a la gent i potser fer-la feliç per una estona." escrivia Don McLean per a l'àlbum amb el mateix nom en 1972. L'actuación es a Nashville, Estats Units, el 2020. Piano man és la història del propi Billy Joel, tocant de bar en bar, abans de saltar a la fama amb aquest tema. Àlbum de el mateix nom de 1973. L'actuació és a Tòquio, Japó, el 2006. Elton John va saltar a la fama dient-te que aquesta era la teva cançó, Your song. Al principi deien que era per la seva mare, ara que si per al seu primer gran amor, però si algú et diu "Se que no és molt, però és el millor que ser fer. El meu regal és la meva cançó i aquesta és per a tu". Tema per al seu segon àlbum, que portava el seu nom i era de 1970. L'actuació és a Londres, Anglaterra, el 2002. Chuck Berry retrat en Johnny B. Goode, la vida d'un pobre noi de Louisiana que surt a guanyar-se la vida com estrella de la música. El tema és de 1958 i l'actuació, a la banda de la E street band, amb Bruce Springsteen inclòs, és a Ohio, Estats Units, el 1995. Ja ho deien els Rolling stones, "és només rock and roll però m'agrada". El tema és It 's only rock' n 'roll (But I like it) inclòs en l'àlbum It' s only rock 'n' roll de 1974. L'actuació és a Bremen, Alemanya, el 1998.
Des de Madrid, Espanya, el 1996 els AC / DC ens recordaven que el rock no és soroll i que mai morirà. El tema Rock and roll ain't noise pollution i apareixia en el seu mític Back in black de 1980. El títol del tema d'Arrows ho deixava clar "m'agrada el rock and roll". El tema anomenat I love rock and roll és de 1975 i d'un any mes tard aquesta actuació per a la televisió. Joan Jett i els seus Blackhearts el versionarían een el 1981. Els que conegueu la història de Ziggy Stardust sabeu que va venir a dominar-nos des de Mart amb la seva música. El tema està inclòs en l'àlbum The rise and fall of Ziggy Stardust and the spiders from Mars de 1972 de el geni David Bowie. L'actuació sense tanta brillantina com requeria Ziggy és de 2002 a París, França. En el tema que va donar a conèixer a Dire Straits en 1978, amb l'àlbum que porta el seu nom, ens expliquen la vida d'una banda que són reconeguts com els Sultans of swing. L'actuació és a Londres, Anglaterra, el 1985, en el concert de Live Aid. A la part més dance tenim a Madonna on ens parla d'una festa i de l'DJ de torn posant-nos temes. Music dóna nom a el tema i a l'àlbum de 2000. L'actuació és a Detroit, Estats Units, el 2001. Simplement repetia el que els belgues Tecnotronic ja ens ho explicaven amb el tema, que també donava nom a l'àlbum 1989, Pump up the jam. L'actuació és de l'època per alguna televisió. Res que no assenyalessin i als Village people, amb el tema Can't stop the music, en l'àlbum de el mateix nom el 1980. Una altra actuació per a la televisió. Els ABBA simplement es sentien agraïts pel seu treball, així van crear Thank you for the music, que apareixia en l'àlbum ABBA: The album de 1977. L'actuació és a Suïssa el 1979.
Com a tancament tenim a Joaquín Sabina recitant el seu La canción mas hermosa del mundo.


Comentaris

Entrades populars