Dies d'estiu (3)

Hola,

Tots els estils musicals en algun moment o altre han generat temes que ens vénen de gust escoltar a l'estiu, que no tenen perquè parlar de l'estiu, ni estiuenques. Des de la versió mes indi a la mes comercial, de el rock al ballenato, de la d'escoltar assegut en un xiringuito de platja a les de saltar i ballar.
Enero en la playa apareix en l'àlbum El monstruo de las ramblas del 2006 de Facto Delafé y Las flores azules. "Imagina una calita y yo te sirvo una clara, es verano y luce el Sol...". L'actuació són unes sessions especials que van fer el 2011. En l'àlbum Atlántico de 2012 de Xoel López està iclòs el tema Tierra que diu "Yo soñaba cada día poder alcanzar la playa. Y ahora está tan cerca, casi ya la puedo oler". L'actuació és la ràdio, potser, en 2016. El tema Al mar! de el grup Manel està inclòs en el seu àlbum Els millors professors europeus de 2008. "Així estirada se't veu espectacular. Llarga i blanqueta a la sorra llegint, intrigues vaticanes de final inesperat". L'actuació és a Mallorca, Espanya, al 2018. El grup Blaumut ens introduïen en el seu món màgic amb les seves Bicicletes "Un dilluns perfecte. Bicicletes sense mans." des de l'àlbum El turista de 2012. L'actuació és per a la ràdio a Arenys de mar, Espanya, el 2013. El tema Turnedo d'Iván Ferreiro està inclòs en l'àlbum Canciones para el tiempo y la distancia de 2005. "Desde aquí, desde mi casa veo la playa vacía. Ya lo estaba, hace unos días, ahora, está llena de lluvia". L'actuació és per a la gravació de el 2011 i acompanyat de Xoel López. La oda al Mediterráneo de Joan Manuel Serrat està inclos en el ábum de el mateix nom de 1971. "Quizás porque mi niñez sigue jugando en tu playa. Y escondido tras las cañas duerme mi primer amor". L'actuació és per a la televisió en 1974. En l'àlbum debut de Camilo anomenat Por primera vez de 2020 està inclòs el tema Favorito. "Y quiero que me veas como yo te veo, cuando me vea guapo y cuando me vea feo. Quiero que me quieras como yo te quiero,...". L'actuació és per un lliurament de premis en 2020. Inclòs en l'àlbum d'Amaral de 2005, Pájaros en la cabeza, es troba inclòs el tema Días de verano. "No quedan días de verano para pedirte perdón, para borrar del pasado el daño que te hice yo. Sin besos de despedida y sin palabras bonitas porque te miro a los ojos y no me sale la voz." L'actuació és a Viña del mar, Xile, en 2006.
Los Rodriguez van incloure el tema Mucho mejor en el seu àlbum Palabras más, palabras menos de 1995, ob sona allò de "Hace calor, hace calor y yo tengo la receta para estar mucho mejor". L'actuació és d'Ariel Rot al 2008 quan va versionar el tema de la seva antiga banda. Un altre tema anomenat Mediterráneo es el de Los rebeldes que està inclòs en l'àlbum de 1988: Más allá del bien y del mal. "Qué agobio de verano. Tengo el cuerpo empapado en sudor, se me cae la casa encima, yo ya no aguanto el calor". L'actuació és per a la televisió segurament en aquell 1988. Vacaciones de verano es un tema de Formula V de 1972. "Vacaciones de verano para mí, caminando por la arena junto a ti". L'actuació és per a la televisió. Oh oh July es un tema de Los diablos de l'any 1972 que ens cantaven allò de "Eres tú mi razón, mi verdad y por eso te quiero cantar mi canción es sencilla y sincera, nada más". L'actuació és per a la televisió. A l'igual que els Blaumut Carlos Vives y Shakira saben de la importància de La bicicleta a l'estiu. El tema apareix en l'àlbum de Carlos Vives llamado Vives de 2017 i en el de Shakira de el mateix any anomenat El dorado. "A tu manera, despelucado en una bici que me lleva a todos lados. Un vallenato desesperado." L'actuació és de Shakira en el seu El dorado world tour de 2018. En l'àlbum de debut de Coti de 2002, que és diu com ell, està inclòs el tema Antes que ver el Sol, on diu allò de "Antes que ver el Sol prefiero escuchar tu voz." L'actuació és de l'any 2005. En el seu àlbum de 2021 anomenat El madrileño, C. Tangana ens porta a la fusió de gèneres amb col·laboracions com la del tema Los tontos al costat de Kiko Veneno. "Tú te has crei'o que por ser yo bueno puedes ir pisando por donde friego". L'actuació és una sèrie d'especials amb les seves cançons de 2021. "Miami me lo confirmó. Puerto Rico me lo regaló. Dominicana ya repicó. Y del Caribe somos tú y yo" és com comença el tema La gozadera de 2015 de Gente de Zona amb Marc Anthony que està inclòs en l'àlbum dels primers Visualízate (2016). L'actuació és per a la televisió. Celebrem és el tema que dóna nom a el disc de Miki Nuñez de 2019. "Jo avui ja sé què regalar-me, tot allò que no vaig fer per agradar-me. Ara només vull que em mani el cor.". L'actuació és de la seva vídeo-clip. En el seu àlbum La gran vida de 2018 de Buhos està inclòs el tema Volcans. "Sense regles que ens prohibeixin ser qui som. Com si a la nit d'avui se'ns acabés el món." L'actuació és a Barcelona, Espanya, el 2019, amb la col·laboració de Miki Nuñez. Com una lluna al aigua pertany a l'àlbum El cor de la terra de 2017 de Txarango. "Vine'm a buscar, vine a robar-me l'aire. Vine aquí, balla amb mi. Balla com una lluna a l'aigua". L'actuació és a El prat de Llobregat, Espanya, el 2018.


Comentaris

Entrades populars