Alguna cosa mes que jingles

Hola,

Si a la música popular moderna li podem dir popular és perquè pertany a la gent i la gent dedicada a fer anuncis no se'ls hi escapa que aquesta popularitat pot fer que la gent s'apropi els seus productes atrets per la música. Encara que sigui per raons comercials hi ha cançons que prenen una vida que sense ells potser no tindrien i anuncis que sense les cançons ningú s'hauria fixat en el producte i tot passa per que el tema s'ha tornat popular.
Una bona font d'aquests temes venen de grups indis, dels que acabem coneixent un únic tema que es el que els hi demanen en totes les seves actuacions, i que normalment perdem el rastre. Així passa amb el tema Summercat del grup suec Billie the vision and The dancers, el tema es del 2004. La actuació es a Mallorca,  Espanya, al 2019. Els danesos The asteroids galaxy tours es un altre bon exemple tot i que mundialment tothom va escoltar el seu tema The golden age del 2009, inclòs en el seu àlbum Fruit. L'actuació és els Països Baixos al 2014. Tot i que els asturians Australian blonde tenen un nom en el indi espanyol la gent els coneix per el seu Chup chup de 1993. L'actuació és a Madrid, Espanya, el 2014. Woodkid va crear el tema Run boy run pel seu àlbum The golden age de 2013, però les seves percussions les has escoltat en molts llocs. L'actuació és a Montreaux, Suïssa, al 2016. Més música electrònica, del suec AronChupa és el tema I'm an albatraoz del 2014 que és d'aquelles familiars i no saps ni de que, i la pots sentir inclús en vídeo-jocs. El títol del tema és tan simple com 1234 i segurament no us diu res però quan l'escolteu en la veu de Feist et serà molt familiar. El tema està en el tercer àlbum d'aquesta canadenca de 2007 i que és diu The reminder. Elena Iturrieta mes coneguda com a ELE ha trobat una manera de llançar la seva carrera musical creant un tema exprès per una marca com aquest Volverán esos momentos del 2020. L'actuació es a Madrid, Espanya, al 2020.  Joan Dausà no necessita llançar cap carrera però també ha compost un tema mig exprès per una marca. Així va sortir Otra forma de vivir a l'any 2019. L'actuació es a Mallorca, Espanya al 2020 acompanyat per Aina Zanoguera. Un que no necessita de publicitats es el geni de Jamie Cullum tot i així tothom el reconeix pel seu Everything you didn't do que apareix en el seu àlbum Momentum de 2013 i que va sonar constantment durant tot un estiu gracia els anuncis. L'actuació és en un festival de jazz a França al 2013.
Hi ha cançons famoses que els anuncis fan que prenguin una segona o tercera vida, que les fan sortir del calaix dels records. A saber que va pensar Coque Malla quan li van dir de rescatar un tema de un àlbum "perdut" de Los Ronaldos, un EP de 2007 que es diu 4 Canciones, que va pasar discretament, i ara No puedo vivir sin ti no pot faltar en els seus concerts. L'actuació/vídeo-clip es per l'album La hora de los gigantes al costat de Annie B Sweet al 2010. Els suecs Blue swede, al 1974, van treure un àlbum anomenat Hooked on a feeling on la cançó que li dona nom al àlbum era el seu tema estrella, que és una versió del tema de Mark James de 1968. Per què sabem que la famosa es la de la banda sueca? pels seu "Ooga-Chaka Ooga-Ooga" que l'original no te. Qualsevol tema de Queen es susceptible de tornar a l'actualitat en qualsevol moment, i així va estar amb el seu Don't stop me now del seu àlbum Jazz de 1978. L'actuació es a Londres, Anglaterra, al 1979. El tema Mad world va prenen vida a través de les dècades i de diferents grups. Es original de Tears for fears del seu àlbum The hurting de 1983. En canvi la cançó que tothom te al cap es la versió de Gary Jules que va fer per la pel·lícula Donnie Darko de 2001 i que es la que fan servir en molts anuncis.
Acabem amb temes ja famosos per si sols que les marques han aprofitat i que fan que la cançó sigui mes famosa i la marca també. Així va passar amb el tema Island in the sun de Weezer (el del seu àlbum sense nom de color verd) on totes dues parts recordaren amb carinyó aquell 2001. L'actuació es a Orlando, Estats Units, al 2005. Els Tame impala i el seu tema Elephant del seu àlbum Lonerism de 2012. L'actuació es a Gräfenhainichen, Alemanya, al 2016. Amb els The vaccines i el seu tema If you wanna del seu àlbum What did you expect from The vaccines? de 2011. L'actuació es a Reading, Anglaterra, al 2018. El tema Are You gonna be my girl que servia de carta de presentació dels australians Jet al 2003. L'actuació es a Anglaterra al 2009. El tema Heavy cross dels Gossip del seu àlbum Music for men de 2009. L'actuació es per la televisió al 2009. El tema On top of the World dels nord-americans Imagine dragons del seu àlbum Night visions de 2012. L'actuacio es a Hasselt, Bèlgica, al 2019. O el tema de Eminem que es la banda sonora de la pel·lícula que ell mateix protagonitza que duu el nom de 8 miles(2002). El tema es per suposat Lose your self i l'actuació es a l'entrega dels Oscars del 2020 on va tornar per "recollir" l'Oscar que no va anar a buscar en el seu moment.


Comentaris

Entrades populars