El capità en fa 25 anys

Hola,

Fa uns dies es el seu autor, Arturo Pérez-Reverte, ho comentava en les xarxes socials, ja s'han complert 25 anys de l'aparició del primer llibre de "Las aventuras del capitán Alatriste".
El capitán ja duia cinc aventures quan jo el vaig començar a llegir, i potser va ser el millor, ja que no vaig tindre que esperar saber-ne de ell mesos o anys, simplement el que jo trigués en finalitzar el llibre i poder comprar-me un altre. Però ja siguin vint-i-cinc o quinze ja en fa molt que va entrar en les nostres vides, i ja fa deu anys que no sabem res d'ell. Tot i que tothom que ha llegit les seves aventures ja sap tot el que ha de saber d'ell, inclòs on, com i quan mor. Això ja es desvelà en el segon, o potser el tercer, llibre i tot el que ens queda es saber com arribaran allà Diego Alatriste i Iñigo Balboa. Per saber, sabem gràcies a la pel.licula de 2006 que serà Iñigo qui matarà al malvat Malatesta.
Per si vint-i-cinc anys mes tard encarà no sabeu de que va simplement dir que Diego Alatriste es un soldat dels terços vells de Flandes, que un cop llicenciat es guanya la vida com assassí a sou, i un bon dia rep a Iñigo, un nen, fill d'un vell company d'armes, de qui se'n farà càrrec en aquell perillós segle XVII.
Aventures de capa i espasa, per mi molt millor que les aventures de "Els tres mosqueters" a qui volia rendir tribut. Aventures que en Pérez-Reverte promet que un dia conclourà... però també diu que sinó ho fa ja en sabem tot el que d'ell és important saber: No era l'home més honest ni el més pietós, però era un home valent. Es deia Diego Alatriste i Tenorio, i havia lluitat com a soldat dels terços vells a les guerres de Flandes.




Las aventuras del captián Alatriste:

Llibres:
El capitán Alatriste (1996).
Limpieza de sangre (1997).
El sol de Breda (1998).
El oro del rey (2000).
El caballero del jubón amarillo (2003).
Corsarios de Levante (2006).
El puente de los asesinos (2011).

Pel.lícula: Alatriste (2006)
Serie: Las aventuras del Capitán Alatriste (2015) 1 temporada, 13 capítols

Comentaris

Entrades populars