Ens cremarem

Hola,

Diuen que un dia ets jove i a l'endemà estàs mirant que dia farà demà, doncs ja us dic que si això és cert jo sóc vell des que era un xaval. Cosa que d'altra banda no li sorprèn a ningú que em conegui. Estem a l'estiu i tornen els acudits dels que surten als mitjans amb: "uff que va calor!", "Écija, la paella d'Espanya", "A Sevilla la gent està a casa amb l'aire condicionat".... si, són acudits que porten anys repetint, però ara no és abans, com no és el mateix dir-li al teu col·lega "Estàs cardat!" quan té un atac de tos que quan li estan tractant un càncer.
Mentre ens distreuen amb el dolents que són els botellons en comptes de prohibir el beure, o ens distreuen en com es s'estripen la camisa per una mitjana de carn en lloc de fer cas a la ciència, ens passen dades camuflades en normalitat quan no ho són. Al final teniu una imatge, d'un meteoròleg escocès que li importa una merda les nostres idioteses, que ens indica com fa uns dies a Morón de la frontera, Menknes o Marràqueix, i els seus voltants excedien les temperatures normals per a un estiu (els colors grisos) a la Mediterrània. Davant d'això sentirem allò que si és una onada de calor, que si passa cada estiu, que si ja es van arribar en el passat a aquestes temperatures,... i res d'això és mentida del tot, però tornem al de "estàs cardat!". Als Estats Units està la Vall de la mort, anomenat així per ser un dels llocs mes secs i calorosos del planeta, així que sí és normal arribar a altes temperatures, però el dia 8 d'aquest mes van arribar a el rècord dels 54,5º, la més alta assolida mai en aquell país i la segona més alta registrada en tota la història a tot el planeta. Que pot passar que per raons ics s'arribi a un pic, però és que fa dies que no baixar dels 42º "a l'ombra" . El dia 11, a Las Vegas, no gaire lluny d'allà, va registrar 47,2º. El 30 de juny 47,9º a l'est de Canadà. Mas a sud en el continent americà: tempesta tropical a República Dominicana el dia 3 i el 30 de juny, es van registrar -7,4º a Pozo hondo, Paraguai. A Europa el dia 5 a al nord de Noruega es van registrar 34,3º graus i 35º a Estònia. A més d'inundacions a Edimburg, Escòcia, el dia 4 i abans el dia 29 de juny al sud d'Alemanya i avui mateix Londres.
Que si ahir vas menjar pastís és lògic que avui pesis un quilo mes, però si portes mesos sense baixar de tal xifra, o fas alguna cosa i baixes de pes, o aquesta és la teva nova realitat. Que sí, que estem a l'estiu, que el que toca és que faci calor i sempre han hagut pics de calor, tempestes que es surten de mare però quan passa per tot el planeta a el mateix temps i un cop passat no tornem "a la normalitat "és que aquesta és la nostra nova realitat, de manera que alguna cosa caldrà fer abans de fer-nos mal, no?.


Comentaris

Entrades populars