Un altre ric a l'espai

Hola,

Si el passat dia 11 de juliol teníem el primer vol a l'espai privat, avui hem tingut el segon. L'altre dia era cosa de Virgin Galactic i avui és cosa de Blue origin. L'altre dia a la nau viatjava Richard Branson amo de l'imperi Virgin, en la d'avui viatjava l'amo de l'imperi Amazon, Jeff Bezos.
Ambdues propostes són igual de cares però tenen les seves diferències. Mentre que el viatge de l'altre dia era un avió que transportava a un altre, a certa alçada ho deixava anar i aquest es propulsava fins l'espai, per acabar planejant i aterrant com l'altra part, el vol dels de Blue origin és un coet que impulsa molt alt una càpsula, que després de deixar-se anar descriu una paràbola i cau aterrant amb paracaigudes, mentre el coet aterra com porta temps ensenyant-nos SpaceX.
Mentre els de Virgin Galactic van arribar als 88 quilòmetres, Blue origin ha arribat als 106. Mentre els primers van ser uns 5 minuts, aquesta vegada han estat 11. Ara sembla una ridiculesa però és l'inici dels vols espacials que potser veuran els nostres néts a la fi d'aquest segle XXI.



Comentaris

Entrades populars