Tranquils!

Hola,

Tranquils! no farem res al respecte, això si tot serà culpa teva. Ahir l'ONU va tornar a dir, perquè ja ho porta dient des de la Conferència sobre el clima de París el desembre de 2015, que els efectes nocius de la crisi climàtica són complicats de revertir ja que no hem fet res per pal·liar-los i que si continuem sense fer res digues adéu de el clima i el paisatge que has conegut fins al dia d'avui . Encara que sentiràs al teu Govern fer promeses (buides) sobre la lluita contra la crisi climàtica comprovaràs que els seus objectius solen centrar-se en el 2050. El problema és que el 2050 és la data estimada per estar adaptat o morir en la nova situació, però el punt per evitar grans mals és a prop de l'2030. Tant que us agrada parlar de la pandèmia, el 2050 és l'UCI i el 2030 és la vacuna.
Jo vaig ser conscient l'existència de el moviment Fridays for future ara fa un any i mig. En aquest moment les mobilitzacions per la crisi climàtica al nord d'Europa començaven a causar el soroll necessari, aquí al sud encara s'amaga el tema sota la catifa, i tot i que tenies de buscar molt però veies que aquells que parlaven del tema acabaven esmentant el cas d'una petita nena sueca. La nena va començar acudir a esdeveniments i donar petits discursos on posava veu al que els científics ja portaven dècades avisant: La nostra casa s'ensorra , cal deixar de maquillar la situació o tot ha de canviar . La gent va respondre a aquests discursos rient-se de la nena, fent memes o buscant alguna relació entre ella i els illuminati, la gent seguia mirant el dit i no a el lloc a què assenyalava, que és el que volen els que manen.
Tranquils! el mons se'n va a la merda però no farem res al respecte. Bona mesura d'això és que si us pareu a escoltar les notícies aquests dies, després d'alarmar pel que ha dit l'ONU, la següent notícia és "doncs sembla que ve una onada de calor típica d'aquesta època". Uffff!!!. O som molt idiotes o deliberadament se'ns informa malament sobre això de la crisi climàtica perquè el poble no exigeixi les solucions necessàries. Les dades diuen que si ara mateix paressin de funcionar les cent majors empreses del món, cent de milers de milions que existeixen, frenaríem en bona part la crisi, però qui li diu a Amazon, Google, Apple, Microsoft, Alibaba, Facebook, Tesla, Mastercard, Disney, Paypal, Nestlé, Toyota, Coca-cola, Unilever, Exxon, Chevron, ... que parin? Així que ens diuen - pujarà el nivell de la mar - que és veritat - i es menjarà les platges - que també és veritat, però no expliquen que això provocarà pèrdues en llocs de treball des del salvavides als xiringuitos de platja. No expliquen que deixarem de produir arròs ja que el delta del riu estarà més "cap a l'interior" i allà ja hauran cases. No et diuen que els edificis i cases que ara són a prop de passeig marítim, s'acabaran per "tirar avall" per la perillositat de la proximitat de la mar, i els seus propietaris s'hauran quedat sense lloc on viure. Els ports marítims hauran de ser reestructurats i els que estan a prop de la ciutat o desapareixeran o desapareixerà una part de la ciutat per inserir el nou port. Hi haurà gent d'alguns dels països més afectats que a el no poder aguantar aquests canvis emigrarà, tenint milions de desplaçats. Vies de tren i carreteres properes a la costa, també s'eliminaran, deixant poblacions mal comunicades. Aquest és un petit exemple i només amb l'augment de el nivell de l'aigua, però a més tindrem temperatures extremes de calor i de fred, que trencaran els cicles de les collites. Canvis que canviaran l'hàbitat i el metabolisme de molts animals, que o desapareixeran o ocuparan altres zones, què passarà quan tigres, óssos polars, llops, cérvols, escorpins, elefants, cocodrils, lleons, serps,... surtin dels seus hàbitats i intentin viure en zones plenes d'humans?
La solució no passa només perquè el poble recicli, utilitzeu el transport públic o porti roba sostenible, passa sobretot perquè els països deixin de comprar petroli (a Espanya és directament el rei qui ho negocia), passa per deixar de generar energia per mitjans "no nets "(Repsol és una de les principals empreses espanyoles), passa per reduir els mitjans de transport més contaminants (Barcelona va ampliar l'aeroport destruint part d'un espai natural i Espanya és un dels països on més creuers de luxe atraquen), però tot això va en contra de les polítiques actuals. Així que tranquils! que quan tot es vagi a la merda, els governants actuals i els amos de tot això que tant contamina, hauran fet els diners suficients per anar a viure a Mart, a la Lluna o a un búnquer de luxe sota terra, i el problema serà el nostre per sobreviure. Així que tranquils! seguiu posant als mateixos al mando i no sortiu a protestar per nostres vides.

Comentaris

Entrades populars