Com explicar

Com explicar que cada cop es fa més habitual i més difícil saber que no hi ets i que no tornaràs. Que ja és casa la mama, que als partits del Sants és normal que vagi jo sol o que si alguna cosa es trenca a casa hagi de pensar: i això qui m'ho mira o m'he de comprar una altra torradora. Com explicar que hauries vingut bé a Leyre per explicar-li que és una resistència, un amperi o com es diuen les hores en francès, però tranquil, es defensa molt bé sola.

Ja ho sabràs, però la "rata" de la Míriam es va morir així de cop. El Sants ha perdut la categoria després d'una temporada dolenta. Que la meva cama va millor però la ferida no s'acaba de tancar. Que la mama segueix amb els seus dolors i és a prop de tenir noves i millors dents. Que a la Juanita li segueix fent mal el genoll des que va caure. Míriam continua sent Míriam, complicat d'explicar si no hi vius, però que tant ella com Leyre, poc a poc, es va tornant en unes de les persones mes llestes que conec.  I que les nenes i la Juanita han passat un parell de dies a Madrid.

L'altre dia vam anar a fer-li les fotos de comunió a la Míriam. Ja té el vestit, el pentinat, tot, ja que la fa en tres setmanes. Una de les fotos la fa amb la bíblia de la teva comunió, no sé d'on va sortir, però fa gairebé 70 anys que hi apareix. Tornarà a ser un dia complicat, molt complicat, perquè repetirem llocs i fotos de fa cinc anys, però aquesta vegada no hi seràs ni tu ni la iaia, i tornarà a ser difícil però ja per desgràcia habitual.

Aquí et deixo una foto, de fa uns dies, de com evolucionen les teves nétes.


Any 2023


Comentaris

Entrades populars